1
1 Ikan tamban setengah kilo. Buang tulang tengah
dan cincang halus. Beli ikan tamban yg segar.
1 Limau
nipis 3 biji, Daun kesum 1 ikat, Cili api ikut pedas...
Bawang merah 3 biji, Kacang panjang 1 ikat. Garam secukup rasa
Bawang merah 3 biji, Kacang panjang 1 ikat. Garam secukup rasa
Daun
kesum,kacang panjang dihiris. Cili api dan bawang merah ditumbuk lumat. Gaul semua dlm
bekas dgn isi ikan tamban mentah tadi. Masukkan air limau nipis dan garam
secukup rasa. Rasa masin tawar dan masam secukupnya. Sedia dihidang dgn nasi. Hidangan
wajib my family di bulan puasa. #resepimekambo
SELAMAT MENCUBA!
2 comments:
nok keno buat ni
Nak cuba lah. Saya orang perak
Post a Comment